Čestitka predsjednika GO HDZ-a Slatina Igora Fazekaša
31 svibnja, 2021
Službeno je-Slatinski proračun na dnu ljestvice transparentnosti!
9 srpnja, 2021

U Slatini je jučer održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

U Slatini je jučer održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine. Sjednicu je otvorio pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok u nazočnosti svih 15 novoizabranih vijećnika i nazočnost gradonačelnika Denisa Ostrošića i njegovog zamjenika Ilije Nikolića.
Rezultati na lokalnim izborima koji su održani 16. svibnja donijeli su koaliciji HDZ-HSLS 7 mandata, Domovinskom pokretu 4, a Fokusu i SDP-u po 2 vijećnička mandata.
Predsjedanje sjednicom nastavio je Igor Fazekaš budući da je kandidacijska lista HDZ-HSLS osvojila najviše mandata. Nakon svečane prisege novoizabranih vijećnika, Komisija za izbor i imenovanja (Tomo Tomić, Ivana Škrlec, Ivona Balić, Dario Vrbaslija, Ksenija Plantak) predložili su Igora Fazekaša kao izbor za predsjednika Gradskog vijeća, dok je Dario Vrbaslija od strane vijećnika predložio sam sebe. Nijedan prijedlog nije dobio potrebnu većinu, odnosno 8 glasova za.
Sukladno Poslovniku o radu Gradskog vijeća Grada Slatine, predsjedavatelj je raspustio rad Konstituirajuće sjednice.
Vijećnici sada imaju rok od 30 dana za konstituiranje Gradskog vijeća, a ukoliko ni ta sjednica ne bude uspješna, slijedi i treći pokušaj u roku od dodatnih 30 dana. Ukoliko se ni tada ne uspiju dogovoriti oko izbora predsjednika Gradskog vijeća, Slatina će imati nove izbore za Gradsko vijeće što nikako ne želimo.
Zanima nas u čijem interesu  je da ne bude izabran predsjednik Gradskog vijeća s liste HDZ-HSLS koja ima uvjerljivo najviše osvojenih mandata, te se zahtjeva da podržimo prijedlog za predsjednika Gradskog vijeća koji je osvojio najmanje glasova i mandata, te kao takav uživa najmanje povjerenje građana Slatine?!
Ostaje nam vidjeti hoće li opet privatni interesi i apetiti pojedinaca biti iznad interesa za dobrobit Grada i građana Slatine…
(Foto:www.radioslatina.hr)