Uskrsna čestitka predsjednika GO HDZ-a Slatina Igora Fazekaša
7 travnja, 2023
Čestitka predsjednika GO HDZ Slatina, Igora Fazekaša povodom Dana državnosti
29 svibnja, 2023

“SLATINSKI VIZIONAR”

„Godinama su Slatinčani prolazili kraj ovog 32,5 metra visokog stabla, uživali u hladovini koju je pružao, čudili se mekoći njegove gotovo spužvaste kore, a onda je aktualnoj gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem sinulo da bi od svoje sekvoje mogli načiniti brend oko kojeg će graditi novu turističku i edukativnu ponudu grada, koji je vapio za novim sadržajima.“

Ovo je dio članka o slatinskoj sekvoji koji je jutros objavljen na jednom poznatom internetskom portalu. Sve bi to bilo lijepo i krasno da je ono što piše u članku istina. Teško je reći u kojem je to trenutku gradonačelniku Ostrošiću „sinulo da bi od sekvoje mogao načiniti brend“. Možda dok je vodio kampanju u kojem je građanima obećavao raj i blagostanje ili dok je rušio rekorde u broju stranaka čiji je bio član. Baš tada zapravo ovaj projekt i je započet. Započet je puno prije dolaska Ostrošića na vlast. Započet je teškim radom šačice ljudi koja je željela Slatinu učiniti turistički atraktivnom destinacijom. Započet je njihovim projektom, trudom i zalaganjem koje aktualna vlast opet bez ikakvog prava pripisuje sebi. Nažalost, to je posljednji veliki projekt koji je proveden na području našeg grada. I bit će još dugo vremena posljednji jer Denis Ostrošić (čovjek s vizijom s početka teksta) ne brine niti o gradu niti o projektima niti o građanima. Brine samo o svojoj promociji i vlastitoj koristi. E da, i o bojanju ograda i sadnji cvijeća. Ipak su to projekti od krucijalne važnosti za život građana grada Slatine. Ali, možda i bolje da ništa ne provodi. Čak i ove projekte koje je naslijedio nije uspio završiti kako treba. Nije se pohvalio novinaru koji je napisao članak da je Slatina zbog propusta njegove vlasti morala vratiti 4,5 milijuna kuna za projekt izgradnje EPIcentra Sequoia. Nije se pohvalio da je gradska blagajna prazna. Nije se pohvalio da je Slatina Kom na rubu propasti. Nije se pohvalio da ne želi sufinancirati neophodno povećanje cijena odvoza otpada. Nije ništa od toga učinio. Samo je preuzeo zasluge za posljednji veliki slatinski projekt koji je napisan prije gotovo 8 godina. Gradonačelnik je OPET lagao u lice svima. Ovaj put ne samo građanima Slatine, već i cjelokupnoj javnosti. Isto to čini gotovo svakodnevno optužujući Gradsko vijeće da ne želi riješiti problem Slatina Koma. Sve to radi zbog činjenice da Gradsko vijeće od gradonačelnika traži da, poput države, pomogne građanima prebroditi neophodno povećanje cijena. To mu je zapravo i jedini posao. Jer, na poslu ga nema, na sjednicama Vijeća još manje, a o ministarstvima i ostalim mjestima na kojima bi trebao ugovarati nove projekte nećemo ni govoriti.

Ipak je on slatinski vizionar u čijem mandatu Slatina proživljava najgora vremena u svojoj modernoj povijesti. Ostrošić je vizionar koji je potpisivanjem zadužnica oštetio grad za gotovo 60 milijuna kuna, vizionar koji je zapustio sve gradske tvrtke, vizionar koji je grad doveo na rub propasti, vizionar zbog kojeg radnici Slatina Koma možda slijedeći mjesec neće dobiti svoje plaće. Sve je to naš gradonačelnik Denis Ostrošić koji uz potporu dogradonačelnika Ilije Nikolića i Domovinskog pokreta vrijeme provodi smišljajući nove načine na koje će obmanuti Slatinčane. A tek smo na pola mandata… Što drugo reći, nego: Tako nam Bog pomogao!

 

 

HDZ Slatina