GO HDZ-a Slatina obilježio Dan državnosti
30 svibnja, 2022
Održan je XIX. Opći sabor HDZ-a
11 lipnja, 2022

Slatinske dubioze

I dok je sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine u prošli četvrtak već drugi put u mjesec dana odgođena pod izlikom “na postojanje opravdane sumnje da su pojedini gradski vijećnici u sukobu interesa sukladno novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa” gradonačelnik ne vidi ništa čudno u činjenici da mu na čelu jedne javne, Gradske ustanove sjedi osoba koja dodjeljuje bespovratna sredstva bliskom članu obitelji.

Gradonačelnik Ostrošić je po sili zakona predsjednik tog Vijeća i Skupštine i nikako ne može reći da nije upoznat s cijelom situacijom!
Kada smo nedavno pokušali postaviti pitanje na Gradskom vijeću je li u ovom slučaju riječ o sukobu interesa, dobili smo vrlo grubu reakciju od spomenutih aktera!
Nikome od njih nije ništa upitno što je osoba koja je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u srodnom odnosu s korisnikom, odnosno da je dodijelila novce svom bliskom članu obitelji?! Odgovorna osoba sama za sebe kaže da je profesionalac i da je “sve po zakonu” jer nije on donio Odluku o dodjeli sredstava već Vijeće odnosno Skupština.
Vjerujemo da je zaboravio spomenuti da je član istog tog spomenutog Vijeća koje donosi odluke, između ostaloga i o njegovom mandatu, treća osoba iz iste obitelji!!!
Predsjedniku, odnosno gradonačelniku Ostrošiću eto ovdje nije ništa čudno, dapače, nikada nije postavio pitanje o izuzeću bilo kojeg od tri člana iste obitelji u donošenju spornih odluka!
Što bi narod rekao “kadija te tuži, kadija ti sudi”. Ako je čak sve ovo i po zakonu, je li moralno da jedan član obitelji donosi odluku o dodjeli sredstava, drugi ju potpisuje, a treći koristi!?
Ne vrijedi nam više ni postavljati pitanja, jer znamo da nam gradonačelnik Ostrošić ionako ni na jedno neće direktno odgovoriti!
Samo ćemo reći da zbog toga što gradonačelnik i ekipa kupuju vrijeme da bi se što duže zadržali na vlasti i jer odgađaju sjednice Gradskog vijeća pod lošim izlikama, Slatina mjesecima nema ravnatelje najvažnijih gradskih institucija: GRAS-a, Pučkog otvorenog učilišta i Dječjeg vrtića!
Boji li se gradonačelnik pitanja na Gradskom vijeću kao ovoga o sukobu interesa institucije kojoj je on predsjednik ili se još više boji građana Slatine i novih izbora?! Dok ne dobijemo odgovore, na žalost, svi ćemo i dalje biti njegovi taoci i žrtve eksperimenta, ali i nesposobnosti!
(foto:internet)