Čestitka GO HDZ-a povodom Dana grada Slatine
1 rujna, 2022
KRUHA I IGARA! IGARA JE BILO, ALI KRUHA BI MOGLO NEDOSTAJATI!
24 rujna, 2022

Priopćenje za javnost GO HDZ-a Slatina

1.2.2022. godine održana je zadnja sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine dakle prije više od 7 mjeseci, predsjednik Gradskog vijeća nema povjerenje vijećnika, prvi put u povijesti nisu dodijeljena Javna priznanja povodom Dana grada, zapošljavaju se podobni na izmišljena radna mjesta, najvažnije gradske institucije nemaju čelne ljude mjesecima i godinama, u gradskoj blagajni sve je manje novca, radnici sami daju otkaze u gradskim tvrtkama jer po svemu sudeći neće uskoro biti novca za njihove plaće, gradonačelnik pola godine uopće ne boravi u Slatini, nijedan krucijalni projekt nije pripremljen, ali to ništa nije zaintrigiralo slatinsku javnost kao nemili incident koji se dogodio Antunu Vujiću protekli vikend.
Društvene mreže pune su naslađivanja, mržnje prema HDZ-ovcima, poziva se na fizičko nasilje, javni linč!
Iako Vujić nije bio taj koji je nekoga napao, iako Vujić nije bio taj koji je nekome nanio fizičke ozlijede i iako je jedino sigurno da je Vujić bio pasivna strana u ovom događaju, to sve izgleda nikome nije bitno. Jer je Vujić  HDZ-ovac!
Nigdje nisu objavljeni iskazi druge strane ili nekih svjedoka s imenom i prezimenom koji će reći što se zapravo dogodilo, ali su zato već svi donijeli osuđujući sud! Jer je Vujić iz HDZ-a! I kao da to nije dovoljno, nego se sada objavljuje slika čovjeka koji leži u krvi, na podu, u nesvijesti! Je li to Antun Vujić, ne znamo, ali znamo da je degutantno! Tko god bio na slici! Neukusno je likovati nad čovjekom na podu, u krvi, o kome god se radilo, a pogotovo ostavljati komentare “smajlića” ili da je trebao dobiti još više udaraca!!! Osim njih, još više treba biti sram onoga tko je tu fotografiju uslikao!!!
Antun Vujić rođen je, odrastao i živi u Bakiću odnosno Slatini gdje aktivno sudjeluje i pomaže u svim sportskim, društvenim i kulturnim događanjima zajednice cijeli svoj život! Rijetko koji događaj u gradu će proći bez njega! Svaki vikend vraća se iz Zagreba osobnim automobilom u Bakić, obrađuje zemlju sa svojom obitelji i jos nađe vremena svake subote popiti kavu u “gradu”. Neće proći pokraj vas bez toga da sa svima ne popriča, našali se ili da ne nađe vremena da zaigra nogomet ili tenis s nekim od sugrađana.
Zaboravljamo vrlo lako da iza ovakvih velikih naslova uvijek stoji osoba s imenom, prezimenom, obitelji, prijateljima…Nije Antun Vujić samo HDZ-ovac. Nije ni samo ravnatelj. Nije ni samo otac. Nije ni samo prijatelj. Kada ga sretnete u gradu, nećete pozdraviti HDZ, već Antu. Ili ga nećete pozdraviti zato što je u HDZ-u.
Živimo u slobodnoj i demokratskoj državi i kao što vjera, nacija, spol ili seksualno opredjeljenje ne bi smjelo utjecati na sud o nekome, ili diskrimirati nekoga, tako ne bi smjelo utjecati ni stranačko ili političko opredjeljenje na sud o nekome!
Iako nitko od nas ne zna što se zapravo dogodilo, jer iz nijednog članka to nije jasno, iako Antun Vujić nikada nije sudjelovao ni u jednom drugom incidentu, ni verbalnom, a pogotovo fizičkom, iako osim različitih priča različitih svjedoka ne znamo ništa, on je već kriv! I osuđen. Samim time što je u HDZ-u.
Jer da nije, sve bi ovo prošlo ispod radara, kao što je prošao nedavni fizički obračun u Slatini, pod utjecajem alkohola prema izjavama svjedoka, a radi se o događajima za koje smo i mi čuli, kao i većina Slatinčana, iz provjerenih izvora. Incident se dogodio nakon neslavne Svečane sjednice kada je gradski pročelnik fizički napao djelatnika Grada, u restoranu Sequoia, vjerojatno nakon čašćenja na račun svih nas i gdje su čelnik/ici bili u vidno pijanom stanju da nisu mogli ni spriječiti nemili događaj.
Nakon incidenta u kojem su prema izjavama svjedoka bile pozvane i policija i hitna pomoć, akteri su na kraju odvezeni kući službenim vozilom Grada. Srećom po njih, nije bilo “dobrih” duša da su to ovjekovječile. Ili ih je bilo, ali nam nikada nije palo na pamet tako nešto objavljivati!
U našem gradu izgleda ako nije nešto protiv HDZ-a, onda vlada silenzio stampa!
Bravo Slatina!
                 GO HDZ Slatina