Službeno je-Slatinski proračun na dnu ljestvice transparentnosti!
9 srpnja, 2021
Čestitka GO HDZ-a Slatina povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja
4 kolovoza, 2021

Presedan u Hrvatskoj! Stranke ljevice SDP i Fokus podržale Domovinski pokret!

Jučer je (9.7.) u Slatini održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine, na kojoj je bilo nazočno svih 15 vijećnika.
Budući da je gradonačelnik Denis Ostrošić, od kada su završeni lokalni izbori, već drugi put na odmoru na našoj lijepoj obali i brćka se u moru, kao njegov opunomoćenik, na konstituirajućoj sjednici je bio nazočan zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić.
Tako je jučer, iz drugog pokušaja, izabran predsjednik i potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Slatine, nakon što su vijećnici SDP-a Slatina i stranke FOKUS podržali prijedlog Domovinskog pokreta i njihove kandidate za predsjednika Damira Jakšića i za zamjenicu Tamaru Palčić, također iz redova Domovinskog pokreta. Čestitamo im ovim putem na izboru.
Na žalost, ne možemo ne primijetiti kako četiri kandidata za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, koji su u predizbornoj kampanji zagovarali drugačiji dosadašnji način rada Gradskog vijeća, a prije svega su svi četvero kritizirali rad gradonačelnika u protekle četiri godine, sada su na kraju ipak podržali sve ono što su govorili da nije dobro i da treba  promijeniti tijekom kampanje.
Podrška SDP-a Domovinskom pokretu je presedan u Hrvatskoj, kao i stranke Fokus, budući da se te stranke niti programski, niti ideološki ne podudaraju s programom i ideološkim uvjerenjima Domovinskog pokreta.
Ako se uzme u obzir da je većina vladajućih gradskih vijećnika, pa tako i sam gradonačelnik Ostrošić promijenio ideološki i stranački sve smjerove, zaključak se nameće sam po sebi. Prema potrebi, mijenja se i stranka! I stav! I uvjerenja!
Hrvatska demokratska zajednica Slatina prvenstveno ne pristaje na ucjene, a pogotovo ne pristaje na izdaju polovice građana Slatine odnosno svih onih birača koji su nas podržali na proteklim lokalnim izborima, a koji se, kao ni mi, ne slažu s dosadašnjom politikom najprije Denisa Ostrošića ispred SDP-a, a potom sada Denisa Ostrošića ispred Domovinskog pokreta. Prema prijavljenim projektima, dobivenim građevinskim i lokacijskim dozvolama i realiziranim sredstvima vidjet ćemo koliko je ovoj vlasti bitan razvoj grada, a koliko pozicioniranje u samoj vlasti i osobni interesi.
Hrvatska demokratska zajednica Slatina će u narednom razdoblju biti konstruktivna, afirmativna, ali i kritična oporba koja prvenstveno želi prosperitet i napredak Slatine i svih njenih građana.
Ovim putem javno nudimo sve intelektualne, strateške i tehničke resurse Hrvatske demokratske zajednice grada Slatine.
Također pozivamo sve Gradske institucije i ustanove, kao I vijećnike Gradskog vijeća na zajedničku suradnju kako bi razvoj grada bio na razini kakvu i zaslužuje.