Uskrsna čestitka predsjednika GO HDZ-a Slatina Igora Fazekaša
2 travnja, 2021
Drage Slatinčanke i Slatinčani, od srca Vam čestitam 1. svibnja
1 svibnja, 2021

Posljednja sjednica Gradskog vijeća grada Slatine u ovom sazivu, ponovno bez gradonačelnika Ostrošića

Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća grada Slatine, prema svemu sudeći posljednja u ovom mandatu, izgledala je na žalost kao što je izgledao i cijeli njen saziv u posljednje 4 godine. Nedorečen, dvojben i pun neodgovorenih pitanja, zahvaljujući najviše aktualnom gradonačelniku Ostrošiću.
Čak ni jučer nije pokazao odgovornost i poštovanje prema Gradskim vijećnicima, a samim time ni prema građankama i građanima Slatine koji su te iste vijećnike i birali. Zbog njegovog izostanka s pretposljednje sjednice Gradskog vijeća grada Slatine ista je odgođena 29. ožujka na 9. travnja 2021.godine odnosno jučer.
Sve četiri godine, pa tako i sada, vješto je izbjegavao odgovoriti na konkretna ili njemu neugodna pitanja gradskih vijećnika. Umjesto da odgovori, on bi rekao da će se na pitanja odgovoriti pismeno, što uglavnom nije napravio, ili bi bio bolestan kao 29.3., ili bi bio službeno odsutan, kao što je bio jučer!
Uobičajeno je da zadnje sjednice mandata Gradskog vijeća ili Županijskih skupština uglavnom prolaze u pomirljivom i svečanom tonu, kada svi politički oponenti jedni drugima na kraju pruže ruke i požele sreću na sljedećim izborima! Predsjednik vijeća i gradonačelnik potom zahvale svim vijećnicima i novinarima na suradnji, te ovjekovječe taj dan zajedničkom fotografijom. Ali ne i u Slatini. Slatina je jedini grad u Republici Hrvatskoj u kojoj se u zakonskom roku nije donijela obvezatna izmjena Statuta Grada Slatine, već se to izglasalo tek jučer i to tek nakon ukazivanja GO HDZ Slatina na taj propust. Posljednja u Republici Hrvatskoj, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, Slatina je izglasala tu zakonsku obvezu što je trebalo učiniti prije skoro dva mjeseca! Slatina je vjerojatno i jedini grad u državi koji je zadnju, ali i predzadnju sjednicu Gradskog vijeća održao bez aktualnog gradonačelnika. Jer je gradonačelnik imao neodgodivih poslovnih obveza! Baš jučer! Iako već 10 dana zna vrijeme održavanja Sjednica. A možda je posrijedi nešto drugo?
Mislimo ipak da je gradonačelnik Ostrošić namjerno izabrao da ne dođe na sjednicu, jer bi mu se ponovno postavilo vrlo jednostavno pitanje: Je li Grad Slatina, odnosno on kao gradonačelnik Slatine, potpisao pravno obvezujuće akte i dao određena jamstva ili zadužnice za projekt “Slatina-sveučilišni grad”?
Mi imamo odgovor na to pitanje! I podijelit ćemo ga sa sugrađanima i medijima sutra, u nedjelju, 11.4.2021.godine na tiskovnoj konferenciji u 17:00 sati u prostorijama HDZ-a Slatina (Nikole Šubića Zrinskog 2) kada ćemo medijima podastrijeti konkretne dokaze i dati odgovore koji ne idu u prilog gradonačelniku, ali na žalost najmanje idu u korist svima nama, građankama i građanima Slatine.
Izravni prijenos tiskovne konferencije moći ćete pratiti sutra od 17 sati na službenim FB stranicama HDZ Slatina!