Uskrsna čestitka predsjednika GO HDZ-a Slatina
15 travnja, 2022
Čestitka predsjednika GO HDZ-a Slatina povodom Međunarodnog praznika rada – 1. svibnja i blagdana sv. Josipa radnika
30 travnja, 2022

Je li zbog ovih pitanja sjednica Gradskog vijeća teatralno prekinuta?

Je li je zbog ovih pitanja sjednica Gradskog vijeća teatralno prekinuta?
1. Raspisan je natječaj za ravnatelja GRAS-a i dječjeg vrtića Zeko pa su isti natječaji poništeni. Zanima nas tko upravlja GRAS-om i dječjim vrtićem ZEKO?
2. Žale nam se roditelji _da se događa_ da su djeca u dječjem vrtiću ZEKO u svojim grupama sama bez adekvatne skrbi odgajateljica pa nas zanima kako mala djeca u pojedinim skupinama mogu biti bez adekvatne “tete” tj. osobe koja je kvalificirana za brigu o djeci te dobi i tko će odgovarati ako se nekom djetetu nešto dogodi.
3. Na listi čekanja za vrtić je 50 djece. Kako Grad misli riješiti taj problem?
4. Koje je projekte iz EU fondova prijavio grad od lipnja 2021.godine i u kojem iznosu?
5. Grad je u nekoliko navrata raspisivao natječaj za najam restorana u Sequoi za 50 000 kn. Na našu primjedbu o visini najma bilo prezentirano da je to uvjet u Projektnoj dokumentaciji. Na kraju je Grad sam odlučio otvoriti restoran pa nas zanima kako je to odlučeno te koja je točno pravna osoba nositelj te djelatnosti, odnosno tko je poslodavac zaposlenima i koliko je točno zaposlenih, tko financira obrtna sredstva, koliki će biti troškovi režija i plaća djelatnika i tko će, ukoliko ne budu dostatni prihodi istog restorana, namiriti i platiti sve potrebne režijske troškove i troškove plaća?
6. Zanima nas usporedba broja zaposlenih u gradu i gradskim društvima i ustanovama: koliko je danas a koliko je bilo 2016.godine za: gradsku Upravu te Slatina Kom, Komrad, Muzej, POU, Knjižnici i čitaonici, dječjem vrtiću ZEKO, GRAS-u i SIC-u 2016. Za Grad nas zanima usporedba na bazi službenika i namještenika. Također, koliko je bio i koliki je danas ukupni iznos plaća svih službenika i namještenika u Gradu i svim navedenim ustanovama i tvrtkama?
7. S obzirom da je u tijeku postupak javne nabave za Rekonstrukciju spotrsko-rekreacijskog centra Sladojevci, odnosno zgrade uz nogometno igralište, zanima nas kada se očekuje početak radova. Također, uvidom u troškovnik koji je sastavni dio dokumentacije o nabavi te koji je objavljen na Elektroničkom oglasniku javne nabave nije nam jasno kakav sustav grijanja će biti izveden prilikom rekonstrukcije. Odnosno, nismo pronašli koja grijača tijela će se ugraditi i hoće li se ugraditi. Naime, trenutno u zgradi nogometnog kluba postoji samo jedna peć na drva koja nikako nije dovoljna za grijanje cijele zgrade te je novi sustav grijanja neophodan za stavljanje zgrade u funkciju. Zanima nas hoće li biti izveden sustav grijanja i zbog čega grijaća tijela nisu već sada uvrštena u troškovnik za predmetnu rekonstrukciju.
8. Dana 30.01.2019. na službenoj stranici Grada Slatine objavljen je članak u kojemu stoji da je pripremljen projekt rekonstrukcije ceste i nogostupa u ulici Matije Gupca u Sladojevcima u vrijednosti 1.700.000,00 kn. Kolnik u ovoj ulici je u izrazito lošem stanju, a nogostupa gotovo da više i nema. Ujedno to je i pristupna cesta obilaznici te česti prolasci automobila, pa i kamiona dodatno oštećuju kolnik. Zanima nas kada je u planu izvođenje navedenih radova. Također, druga pristupna cesta obilaznici, odnosno ulica Grabrik u Sladojevcima je trenutno makadam pa nas zanima je li u planu asfaltiranje ove ceste.
9. U istoj objavi na stranicama Grada Slatine navedeno je i kako se očekuju rezultati za Projekt uređenja dječjeg igrališta uz sportsko rekreacijski centar u Sladojevcima vrijednosti 210.000,00 kn koji je prijavljen na natječaj LAG-a, koji je sukladno uvjetima natječaja kandidirala Turistička zajednica grada Slatine. Prema navodu u objavi vidljivo je da je projekt prijavljen na natječaj još u rujnu 2018. god. Od dječjeg igrališta još uvijek i nakon toliko vremena nema ništa. Zanima nas što se dogodilo s ovim projektom, kakvi su bili rezultati natječaja na koji je projekt prijavljen te hoće li igralište biti izvedeno ikad ili nikad.
10. Na službenoj stranici Radio Slatine objavljena je vijest o podjeli pomoći TZ grada Slatine slatinskim iznajmljivačima. Direktor TZGS Jurica Bosak potpisao je tako ugovor od 35.000,00 kn sa svojim ocem Srećkom Bosakom, vlasnikom tvrtke Jošavac d.o.o. i time došao u sukob interesa, o čemu vrlo jasno govori i Zakon o turističkim zajednicama, te zapravo je vrlo upitno može li on uopće biti direktor iste Turističke zajednice?
Sjednicu Gradskog vijeća možete poslušati na linku https://www.youtube.com/watch?v=bihzC4Y5F3c